Info & Kuvausehdot

Tässä kuvauksiin infoa sekä kuvausehdot. Kuvaukseen osallistuminen edellyttää kuvausehtojen hyväksymistä. Kuittaa hyväksyminen sivun alhaalla lomakkeella. 

Aluksi sovimme kuvaukselle päivän, ajan sekä paikan. Kuvauksen varaus on sitova ja kuvausajan peruuttaminen on tehtävä viimeistään kuvausta edeltävänä päivänä, jolloin ehdimme sopia kuvaukselle uuden ajankohdan. Mikäli kuvattava ei saavu kuvauspaikalle lainkaan tai kuvaus perutaan tiukalla aikataululla niin, että kuvaaja on jo matkalla kuvauspaikalle, veloitetaan turhasta matkasta aiheutuneet matkakustannukset hinnaston mukaisesti. 

Kuvauksiin on säävaraus ja mikäli huono sää estää kuvauksen, sovitaan kuvaukselle yhdessä uusi ajankohta. 

Sinulle, joka olet tulossa valokuvaukseen koirasi kanssa.

Kuvauksen on tarkoitus olla mukava kokemus kaikille ja on hyvä palkita koiraa paljon kuvausten aikana. Ota kuvaukseen mukaan parhaiten koiraasi motivoivia herkkuja ja lelu. Valitse kuvauksiin myös mahdollisimman ohut panta ja hihna, jotta niiden poistaminen kuvista on jälkikäsittelyssä helpompaa. Ohuemman pannan ja hihnan voi hyvin vaihtaa aina vain kuvien oton ajaksi koiralle.

Kuvat sinusta ja koirastasi yhdessä ovat myös arvokas muisto ajan kuluessa ja suosittelen lämpimästi myös yhteiskuvien ottamista. Tarvittaessa voin myös auttaa sopivien vaatteiden valinnan kanssa kuvauksiin. Alla hieman vinkkejä värien valintaan:

 •  suosittelen välttämään vaatteissa sekavia kuvioita, väriyhdistelmiä sekä tekstejä, ellei nimenomaan halua niiden erottuvat selvästi tai käyttää niitä tehokeinoina. Mikäli värien valinta omaan pukeutumiseen on haastavaa; hyviä värivalintoja vaatetukseen voi poimia sen hetkisestä vuodenajasta ja koirasi värityksestä. Pääasiana on mukavan tuntuiset vaatteet kuvauksessa.

Kuvauksesta kahden viikon sisällä toimitan koevedosgallerian, josta lopulliset kuvatiedostot valitaan. Koevedokset ovat kevyesti käsiteltyjä valon, varjojen ja värien osalta ja vain lopullisten kuvien valintaa varten. Valitut kuvat jälkikäsittelen huolellisesti loppuun saakka ja toimitan linkin henkilökohtaiseen galleriaa, josta valmiit kuvatiedostot voi ladata itselleen digitaalisena(olettaen, että lasku on maksettu). 

KUVIEN KÄYTTÖ

Kuvatiedostot luovutan ainoastaan digitaalisena netti- sekä printtikokoisina. Mahdollisia kuvatuotteita kuvista on mahdollista tilata myöhemmin itse haluamiltaan kuvatuotteiden valmistajilta.

 • Nettikokoiset kuvat sisältävät nimi-logoni ja soveltuvat kaikenlaiseen sosiaalisessa mediassa jakamiseen. Jakaessasi kuvia netissä, voit mainita kuvaajan @ilona.mikkonen 
 • Printtikokoiset kuvat ovat täysikokoisia ja niissä ei ole minun nimi-logoani. Printtikokoiset kuvat on suunnattu kuvatuotteiden tilaamista varten, kuten taulut, kuvatulosteet ym. 

KUVAUKSEN HINTA JA MAKSAMINEN

Kuvauksen hinta määräytyy voimassaolevan hinnastoni mukaan ellei hinnasta olla sovittu erikseen kirjallisesti muuta. Kuvaus maksetaan laskulla kuvien valinnan jälkeen ja lasku toimitetaan sähköpostitse. Tällä hetkellä voimassaoleva hinnastoni: www.ilonamikkonen.net/hinnasto/

KUVAAJAN OMAT PROJEKTIT / PORTFOLIO KUVAUKSET

 • Mikäli kuvaus on kuvaajan oma projekti tai portfolio kuvaus ja näinollen kuvattavalle ilmainen, valitsee kuvaaja itsenäisesti vähintään kaksi kuvaa kuvattavalle. 
 • Kuvaajan omaan projektiin osallistuva kuvattava voi halutessaan tilata koevedosgallerian maksutta ja ostaa kuvia lisää hintaan 20€ / kuva.
Kaikki hintani sisältävät 24% alv. ja laskutuspalvelunani toimii Ukko.fi.
 • Viimeisteltyjä kuvatiedostoja asiakas saa julkaista, jakaa sekä teettää niistä tulosteita ja muita kuvatuotteita rajattomasti ei-kaupallisessa tarkoituksessa.
 • Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupallisessa käytössä ilman erillistä sopimusta.
 • Asiakas ei saa muokata kuvia, eikä poistaa kuvista kuvaajan nimi-logoa.
 • Kuvaajalla säilyy aina oikeus luovuttaa sekä myydä kuvia kolmansille osapuolille. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, sovitaan kuvien luovuttamisesta sekä myymisestä aina erikseen.
 • Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja kuvaaja saa käyttää kuvia omassa portfoliossaan, markkinoinnissaan, sosiaalisessa mediassaan sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä toiminnassaan. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, on kuvaaja velvollinen kysymään luvan kuvien käyttöön.
 • Asiakas on tutustunut kuvaajan töihin etukäteen ennen kuvausta ja tiedostaa kuvaajan tyylillisen sekä näkemyksellisen kehityksen ajan kuluessa. 
 • Asiakkaalla on vastuu valmiiden toimitettujen kuvatiedostojen tallentamisessa ja niiden säilymisen turvaamisessa. Kuvaajalla ei ole enää 6kk jälkeen kuvauksesta velvollisuutta säilyttää kuvia itsellään. 
 • Mikäli kuvat tuhoutuvat kuvaajasta riippumattomista syistä(laitteiden hajoaminen) ennen niiden toimitusta asiakkaalle, on kuvaaja velvollinen korvaamaan maksetun summan kuvista takaisin.
Hyväksy kuvausehdot tällä lomakkeella