Info & Kuvausehdot

Tässä kuvauksiin infoa sekä kuvausehdot. Kuvaukseen osallistuminen edellyttää kuvausehtojen hyväksymistä. Kuittaa hyväksyminen sivun alhaalla lomakkeella. 

Aluksi sovimme kuvaukselle päivän, ajan sekä paikan. Kuvauksen varaus on sitova ja kuvausajan peruuttaminen on tehtävä viimeistään kuvausta edeltävänä päivänä, jolloin ehdimme sopia kuvaukselle uuden ajankohdan. Mikäli kuvattava ei saavu kuvauspaikalle lainkaan tai kuvaus perutaan tiukalla aikataululla niin, että kuvaaja on jo matkalla kuvauspaikalle, veloitetaan turhasta matkasta aiheutuneet matkakustannukset hinnaston mukaisesti. 

Kuvauksiin on säävaraus ja mikäli huono sää estää kuvauksen, sovitaan kuvaukselle yhdessä uusi ajankohta. 

Kuvauksen on tarkoitus olla mukava kokemus kaikille ja on hyvä palkita koiraa paljon kuvausten aikana. Ota mukaan koirasi mielestä parhaita herkkuja ja jokin sille mieluinen lelu. Valitse kuvauksiin myös mahdollisimman ohut panta ja hihna, jotta niiden poistaminen kuvista on jälkikäsittelyssä helpompaa. Ohuemman pannan ja hihnan voi hyvin vaihtaa aina vain kuvien oton ajaksi koiralle.

Kuvat sinusta ja koirastasi yhdessä ovat myös arvokas muisto ajan kuluessa. Mahdollisia yhteiskuvia ajatellen kuvaajan näkökulmasta muutama vinkki:

 • Pukeutumisessa suosittelen välttämään vaatteissa sekavia kuvioita, väriyhdistelmiä sekä tekstejä, ellei nimenomaan halua niiden erottuvan kuvista. Hyviä värivalintoja vaatetukseen voi poimia sen hetkisestä vuodenajasta ja koirasi värityksestä tai muutoin valita hillittyjä luonnonläheisiä väriyhdistelmiä. 
 • Jo ennen kuvauksia olisi hyvä kokeilla sinulle ja koirallesi rennoimpia asetteluita kuvia varten. Jos koirasi vaikuttaa hieman empivältä halatessasi sitä, voisi teidän kohdalla toimia paremmin vaikka vain vierekkäin istuminen maassa. Pitääkö koirasi siitä, että nostat sen syliin? Tai voisitko mahdollisesti jo etukäteen palkita sitä vaikka poskesi lipaisusta tai pään laskemisesta olallesi. Voin myös etukäteen antaa erilaisia vinkkejä asetteluun, joita voitte harjoitella yhdessä kuvauksia varten. Kuvissa ei myöskään tarvitse poseerata sen erikoisemmin vaan voitte hyvin vaikka kävellä vain rinnakkain, leikkiä yhdessä tai voin dokumentoida teidät harrastuksenne parissa.

Kuvauksesta kahden viikon sisällä toimitan koevedosgallerian, josta lopulliset kuvatiedostot valitaan. Koevedokset ovat käsittelemättömiä ja vain kuvien valintaa varten. Valitut kuvat jälkikäsittelen huolellisesti ja toimitan linkin henkilökohtaiseen galleriaa, josta valmiit kuvatiedostot voi ladata itselleen(olettaen, että lasku on maksettu). Kuvatiedostot saat käyttöösi netti- ja printtikoossa, joista nettikokoiset sisältävät nimi-logoni.

Kuvauksen hinta määräytyy voimassaolevan hinnastoni mukaan ellei hinnasta olla sovittu erikseen kirjallisesti muuta. Kuvaus maksetaan laskulla kuvien valinnan jälkeen ja lasku toimitetaan sähköpostitse. Tällä hetkellä voimassaoleva hinnastoni: www.ilonamikkonen.net/hinnasto

 

KUVAAJAN OMAT PROJEKTIT / PORTFOLIO KUVAUKSET

 • Mikäli kuvaus on kuvaajan oma projekti tai portfolio kuvaus ja näinollen kuvattavalle ilmainen, valitsee kuvaaja itsenäisesti vähintään kaksi kuvaa kuvattavalle. 
 • Kuvaajan omaan projektiin osallistuva kuvattava voi halutessaan tilata koevedosgallerian maksutta ja ostaa kuvia lisää hintaan 20€ / kuva.
Kaikki hintani sisältävät 24% alv. ja laskutuspalvelunani toimii Ukko.fi
 • Viimeisteltyjä kuvatiedostoja asiakas saa julkaista, jakaa sekä teettää niistä tulosteita ja muita kuvatuotteita rajattomasti ei-kaupallisessa tarkoituksessa.
 • Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupallisessa käytössä ilman erillistä sopimusta.
 • Asiakas ei saa muokata kuvia, eikä poistaa kuvista kuvaajan nimi-logoa.
 • Kuvaajalla säilyy aina oikeus luovuttaa sekä myydä kuvia kolmansille osapuolille. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, sovitaan kuvien luovuttamisesta sekä myymisestä aina erikseen.
 • Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja kuvaaja saa käyttää kuvia omassa portfoliossaan, markkinoinnissaan, sosiaalisessa mediassaan sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä toiminnassaan. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, on kuvaaja velvollinen kysymään luvan kuvien käyttöön.
 • Asiakas on tutustunut kuvaajan töihin etukäteen ennen kuvausta ja tiedostaa kuvaajan tyylillisen sekä näkemyksellisen kehityksen ajan kuluessa. 
 • Asiakkaalla on vastuu valmiiden toimitettujen kuvatiedostojen tallentamisessa ja niiden säilymisen turvaamisessa. Kuvaajalla ei ole enää 6kk jälkeen kuvauksesta velvollisuutta säilyttää kuvia itsellään. 
 • Mikäli kuvat tuhoutuvat kuvaajasta riippumattomista syistä(laitteiden hajoaminen) ennen niiden toimitusta asiakkaalle, on kuvaaja velvollinen korvaamaan maksetun summan kuvista takaisin.
Hyväksy kuvausehdot tällä lomakkeella