Kuvausinfo & yleinen kuvaussopimus vuodelle 2024

Tämä lomake sisältää kuvauksiin infoa sekä yleisen kuvaussopimuksen. Kuvaukseen osallistuminen edellyttää kuvausehtojen hyväksymistä. Hyväksymisen kuittaus sivun alhaalla lomakkeella. 

Kuvauksen varaaminen ja peruminen

Ensimmäiseksi sovimme kuvaukselle päivän, ajan sekä paikan. Kuvauksen varaus on sitova ja kuvausajan peruuttaminen on tehtävä viimeistään kuvausta edeltävänä päivänä, jolloin ehdimme sopia kuvaukselle uuden ajankohdan. Mikäli kuvattava ei saavu kuvauspaikalle lainkaan tai kuvaus perutaan tiukalla aikataululla niin, että kuvaaja on jo matkalla kuvauspaikalle, veloitetaan turhasta matkasta aiheutuneet matkakustannukset. 

Kuvauksiin on säävaraus ja mikäli huono sää estää kuvauksen, sovitaan kuvaukselle yhdessä uusi ajankohta. 

Valokuvaukseen valmistautuminen

Sinulle, joka olet tulossa valokuvaukseen koirasi kanssa.

Kuvauksen on tarkoitus olla mukava kokemus kaikille ja on hyvä palkita koiraa paljon kuvausten aikana. Ota kuvaukseen mukaan runsaasti parhaiten koiraasi motivoivia herkkuja ja lelu. Valitse kuvauksiin myös mahdollisimman ohut panta ja hihna, jotta niiden poistaminen kuvista on jälkikäsittelyssä helpompaa. Ohuemman pannan ja hihnan voi hyvin vaihtaa aina vain kuvien oton ajaksi koiralle.

Kuvat sinusta ja koirastasi yhdessä ovat arvokas muisto ajan kuluessa ja suosittelenkin lämpimästi myös yhteiskuvien ottamista. Tarvittaessa voin auttaa sopivien vaatteiden valinnan kanssa kuvauksiin. Alla hieman vinkkejä värien valintaan:

 • Suosittelen välttämään vaatteissa sekavia kuvioita, väriyhdistelmiä sekä tekstejä, ellei nimenomaan halua niiden erottuvat selvästi tai käyttää niitä tehokeinoina. Mikäli värien valinta omaan pukeutumiseen on haastavaa; hyviä värivalintoja vaatetukseen voi poimia sen hetkisestä vuodenajasta ja koirasi värityksestä. Pääasiana on säänmukainen ja päällä mukavan tuntuinen vaatetus.
Videokuvaukseen valmistautuminen

Sinulle, joka olet tulossa videokuvaukseen koirasi kanssa.

Videokuvaus ei eroa valokuvauksesta juurikaan. Valmis video tulee koostumaan monesta lyhyemmästä otosta, joten kuvauksessa yksittäiset kuvaustilanteet on tarkoitus pitää nopeina ja koiralle palkitsevina. Ota kuvaukseen mukaan runsaasti parhaiten koiraasi motivoivia herkkuja ja lelu.

Videosta pannan, hihnan tai valjaiden editointi jälkikäteen ei onnistu, kuten valokuvissa. Valitse siis kuvaukseen sellaiset panta ja hihna, joiden ulkonäkö miellyttää sinua itseäsi parhaiten. Suosittelen ohuita varusteita rauhallisilla väreillä, jotta ne eivät vie liikaa huomiota. Ohuemman pannan ja hihnan voi hyvin vaihtaa aina vain kuvaushetken ajaksi koiralle. Vaihtoehtona on toteuttaa kuvaus myös erikseen varattavassa koirametsässä, jollaisia löytyy nykyään kattavasti ympäri Suomea. Koirametsä on aidattu metsäinen alue, jonne ei ennakkoon varatulla vuorolla tule muita. Näinollen koirametsä on turvallinen paikka pitää koiraa vapaana. 

Klipit sinusta ja koirastasi yhdessä ovat arvokas muisto ajan kuluessa ja suosittelenkin lämpimästi myös yhteisklippien kuvaamista. Tarvittaessa voin auttaa sopivien vaatteiden valinnan kanssa kuvauksiin. Alla hieman vinkkejä värien valintaan:

 • Suosittelen välttämään vaatteissa sekavia kuvioita, väriyhdistelmiä sekä tekstejä, ellei nimenomaan halua niiden erottuvat selvästi tai käyttää niitä tehokeinoina. Mikäli värien valinta omaan pukeutumiseen on haastavaa; hyviä värivalintoja vaatetukseen voi poimia sen hetkisestä vuodenajasta ja koirasi värityksestä. Pääasiana on säänmukainen ja päällä mukavan tuntuinen vaatetus.
Kuvien & videon toimitus, käyttö, hinta ja maksaminen

KUVAUKSEN HINTA JA MAKSAMINEN

Kuvauksen hinta määräytyy voimassaolevan hinnastoni mukaan ellei hinnasta olla sovittu erikseen kirjallisesti muuta. Kuvaus maksetaan sähköpostitse toimitettavalla laskulla kuvauksen jälkeen. Lasku on mahdollista jakaa osiin(2-3 erää), kunhan siitä sovitaan ennen laskun luomista.

Tällä hetkellä voimassaoleva hinnastoni: www.ilonamikkonen.net/hinnasto/

 

KUVIEN TOIMITUS

Kuvauksesta kahden viikon sisällä toimitan koevedosgallerian, josta lopulliset kuvatiedostot valitaan. Koevedokset ovat kevyesti käsiteltyjä valon, varjojen ja värien osalta ja vain lopullisten kuvien valintaa varten. Valitut kuvatiedostot viimeistelen huolellisesti, ja toimitan 1-4 viikon sisällä kuvavalinnoista latauslinkin valmiisiin kuviin(olettaen, että lasku on maksettu). 

KUVIEN KÄYTTÖ

Kuvatiedostot luovutan ainoastaan digitaalisena netti- sekä printtikokoisina. Mahdollisia kuvatuotteita kuvista on mahdollista tilata myöhemmin itse haluamiltaan kuvatuotteiden valmistajilta.

 • Nettikokoiset kuvat sisältävät nimi-logoni ja ne on optimoitu nettikäyttöön sopivaksi kuvakokonsa ja kuvasuhteensa puolesta. Jakaessasi kuvia netissä, voit mainita/tägätä minut kuvaajana: Valo- ja videokuvaaja - @ilona.mikkonen 
 • Printtikokoiset kuvat ovat täysikokoisia ja niissä ei ole minun nimi-logoani. Printtikokoiset kuvat on suunnattu kuvatuotteiden tilaamista varten, kuten taulut, kuvatulosteet ym. 

VIDEON TOIMITUS

Valmiin videon editointiin kuuluu tarinan rakentaminen kuvatuista klipeistä, klippien värimäärrittelyn sekä äänimaailman editoinnin. Kuvauksesta 2-4 viikon sisällä saat valmiin, huolellisesti editoidun videon käyttöösi latauslinkin kautta.

VIDEON KÄYTTÖ

Videot toimitetaan 1080p HD - laatuisena vaakavideona ellei kuvasuhteesta tai koosta olla erikseen sovittu muuta. Jakaessasi videota verkossa, voit mainita/tägätä minut kuvaajana: Valo- ja videokuvaaja - @ilona.mikkonen 

Tekijänoikeudet

KUVAT

 • Viimeisteltyjä kuvatiedostoja asiakas saa julkaista, jakaa sekä teettää niistä tulosteita ja muita kuvatuotteita rajattomasti ei-kaupallisessa tarkoituksessa.
 • Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupallisessa käytössä ilman erillistä sopimusta.
 • Asiakas ei saa muokata kuvia, eikä poistaa kuvista kuvaajan nimi-logoa.
 • Kuvaajalla säilyy aina oikeus luovuttaa sekä myydä kuvia kolmansille osapuolille. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, sovitaan kuvien luovuttamisesta sekä myymisestä aina erikseen.
 • Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja kuvaaja saa käyttää kuvia omassa portfoliossaan, markkinoinnissaan, sosiaalisessa mediassaan sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä toiminnassaan. Mikäli kuvissa esiintyy ihmisiä, on kuvaaja velvollinen kysymään luvan kuvien käyttöön.

VIDEOT

 • Videota asiakas saa julkaista ja jakaa rajattomasti ei-kaupallisessa tarkoituksessa.
 • Asiakas ei saa käyttää videota kaupallisessa käytössä ilman erillistä sopimusta.
 • Asiakas ei saa muokata videota eikä leikata sitä millään tavalla uudelleen.
 • Kuvaajalla säilyy aina oikeus luovuttaa sekä myydä video/kuvattuja yksittäisiä klippejä kolmansille osapuolille. Mikäli videossa/klipeissä esiintyy ihmisiä, sovitaan luovuttamisesta sekä myymisestä aina erikseen.
 • Videon/kuvattujen yksittäisten klippien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja kuvaaja saa käyttää videota/klippejä omassa portfoliossaan, markkinoinnissaan, sosiaalisessa mediassaan sekä muussa kuvaukseen liittyvässä toiminnassaan. Mikäli videossa/klipeissä esiintyy ihmisiä, on kuvaaja velvollinen kysymään luvan niiden käyttöön.
Muuta huomioitavaa
 • Asiakas on tutustunut kuvaajan töihin etukäteen ennen kuvausta ja tiedostaa kuvaajan tyylillisen sekä näkemyksellisen kehityksen ajan kuluessa. 
 • Asiakkaalla on vastuu valmiiden toimitettujen kuvatiedostojen ja/tai videon tallentamisessa ja niiden säilymisen turvaamisessa. Kuvaajalla ei ole enää 6kk jälkeen kuvauksesta velvollisuutta säilyttää kuvia/videoita itsellään. 
 • Mikäli kuvatut materiaalit tuhoutuvat kuvaajasta riippumattomista syistä(laitteiden hajoaminen) ennen niiden toimitusta asiakkaalle, on kuvaaja velvollinen korvaamaan jo maksetun summan takaisin.

Hyväksy kuvaussopimus tällä lomakkeella