Paakkilan avolouhos

Pitkään olen jo haaveillut pääseväni joskus kuvailemaan paikkaan, jossa on kirkasta vettä ja että sinne voi viedä myös koiria. Uskomatonta kyllä löysin odotukseni jopa ylittävän lokaation aivan asuinpaikkani lähistöltä. Nimittäin Paakkilassa on vanha asbestikaivos, jonka kaksi avolouhosta ovat kirkkaan veden täyttämiä “altaita”. Niitä yhdistää vedenalainen tunneli sekä veden pohjaan on ajan mittaan upotettu erinäisiä objekteja sukeltajien tutkittavaksi. Vesi tässä upeassa paikassa on todella kirkasta ja väriltään se ikäänkuin “hehkuu” sinivihreää. Kallion päälle ideaaliselle näköpaikalle on rakennettu laavu, jossa voi aterioida ihaillen maisemia. Louhokselle on tehty myös helppo pääsy veteen ja rannassa on tilava laituri penkkeineen. Voin sanoa, että olin aivan myyty kun ensimmäisen kerran näin omin silmin, miten kaunis tuo paikka on. Tottakai sieltä tuli kuvia tuliaisina ja niitä haluankin nyt esitellä teille.

Kummatkin omista koiristani ovat ihan tajuttomia vesieläimiä, joten pääsivät kyllä elementtiinsä näissä kuvauksissa. Ikävä kyllä mikään ei kellunut veden pinnalla, joten koirat tulivat moneenkin kertaan huijatuiksi kun luulivat vain kadottaneensa kepin, joka todellisuudessa lepäili jo pohjahiekoissa. Oli myös todella mielenkiintoista nähdä koirien liikkeet niin selvästi läpikuultavassa vedessä niiden uidessa. Tästä tulikin mieleeni, minulla kun on tapana kehitellä pieniä ja niitä hieman suurempiakin haaveita pääni puhki, joten Paakkila olisi aivan täydellinen paikka kuvailla koiria hieman uudemmalta perspektiiviltä. Voi varmasti arvatakkin; vettä, koiria, kamera, Ilona, tästä ei voi syntyä mitään muuta kuin loistavia kuvia veden alla! Siihen tarvitsisin oikeastaan vain sukelluspussin kameralle ja kärsivällisyyttä odotella ensikesää. Tavoitehan olisi siis tallentaa yhteen ruutuun koiran liikkeitä veden alla sen uidessa ja luonnollisesti se pääkin siellä olisi ihan hyvä näkyä. Varmasti aika mageita ruutuja olisi tuliaisina.

Näitä kuvia on ollut todella mukava työstää ja etenkin kun en ole hirmuisesti vettä ja koiria edes yhdistellyt. Tykkään näistä kuvista senkin takia hirmuisesti, kun tiedän miten kovin Ceppe ja Molly vedestä tykkäävät niin näissä jos missä ne ovat ihan just niin onnellisia haukkuja jonkin keskellä mitä ne todella rakastavat. ♥

Kuvat on luotu 6D + 50mm, 6D + 70-200mm ja 6D + 85mm yhdistelmillä. Hieman oli haastetta saada esimerkiksi Ceppe seisomaan tuossa vedessä kuvan ajan ja Mollyn kanssa siinä ei edes onnistuttu. Hyppykuvien kanssa tuli myös huteja kun mieheni heitti keppiä ihan väärään suuntaan kuvaajasta. Lisäksi suurilta osin olin ihan yksin rannassa kuvaamassa, kun muu porukka paisteli makkaraa laavulla. Ceppe varsinkaan ei voi ymmärtää tälläistä hajautumista ja sen olis pitäny koko ajan päästä tarkistamaan, että siellä toisilla on varmasti kaikki hyvin. Myöhän tosiaan käytiin tuolla kahteen kertaan ja kummallakin reissulla oli vain toinen koira mukana. Ihana olisi kyllä ollut jokin yhteiskuva koirista vedessä, mutta se toteutunee sitten ensivuonna vasta.

Epäilen tosiaankin, että tämän vuoden puolella tulee enää käytyä Paakkilassa, mutta ensivuonna viimeistään uudelleen. Haluaisitko sinäkin koirastasi kuvia kyseisessä paikassa? Mielelläni järjestäisin kuvaukset tuolla, jonkin vettä rakastavan haukun kanssa. Kriteereinä ei tosiaankaan ole muuta, kun että koirasi tykkää uida.

Teimpä myös videon kuvien jälkikäsittelystä. Videolla käsittelen kaksi tämän artikkelin kuvaa lightroomilla sekä photoshopilla. Videolla ei näy ihan kaikkea, mutta 90% kuitenkin. Ja pitänee vielä sanoa, että videolla esiintyvä Mollyn kuva, joka on tuossa yläpuolellakin oli ihan “vahinko-otos”. Testailin hieman säätöjä ja kun koneella sitä katselin niin tykästyin siihen ja harmittelin, miten suuri pinta-ala siitä pitäisi editoida pois. Olin hieman skeptinen saanko sitä nätisti, mutta yllätyin. Mutta annetaan videon kertoa loput ja kuvien sanoa omansa.

Mikä on sinun lempparikuva näistä? Oma suosikkini on ehdottomasti artikkelin ensimmäinen kuva Cepestä seisomassa vedessä. Mitä pidit videosta? Ensimmäinen kerta kun nauhoittelin tälläista.

– Terkuin Ilona –

4 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *