Ilona Mikkonen

Olen Ilona Mikkonen, valo- ja videokuvaaja. Rakastan tutkimusmatkailua luontoon, seikkailuja ja hetkissä elämistä. Kuvien ja videoiden kautta haluan välittää tunnelmia, ikuistaa muistoja ja näyttää yksinkertaista kauneutta ympärillämme. Suurin inspiraationi syntyy luonnosta ja kulkiessani löydän aina uudenlaista perspektiiviä tekemiseeni. Innostun erilaisista sääolosuhteista ja haasteet vievät eteenpäin. Kuvieni haluan välittävän realistisen, mutta tunnelmaltaan kutsuvan viestin katsojalle. Ennenkaikkea kuvien taika on aika, jonka myötä niiden sisältö nousee meille mittaamattoman arvokkaaksi.

Olen yli 10 vuoden valokuvaajan matkani aikana kehittänyt itseäni tarinankertojana, sisällöntuottajana ja kuvaajana aktiivisesti. Tämä matka ei tule luultavasti koskaan päätökseensä, sillä seikkailunhalu ja avoin mieli avaavat alati uusia mahdollisuuksia.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto 2019–2022

Media-alan ammattitutkinto, valokuvaaja 2021–2022

Ceppe, Molly ja Kuu

Kotonamme asustaa kolmen paimenkoiran lauma, joiden kanssa kulutan suurimman osan aikaani. Ulkoilemme ja retkeilemme aktiivisesti, koirat kulkevat reissuilla mukana ja oikeastaan kaikki suunnitellaan koiriamme ajatellen. Saksanpaimenkoirat Ceppe ja Molly ovat jo iältään vanhuksia ja nuori Kuu-pentumme kasvaa kovaa kyytiä aktiiviseksi seikkailijaksi. Tämä kolmikko on myös valokuvausmallin hommissa aktiivisesti mukana ja he tietävät tismallee mitä kameralaukun kaivaminen kaapista tarkoittaa. <3