Ilona Mikkonen

Olen Ilona Mikkonen, koirien sekä koirien ja omistajien välisen ystävyyden ikuistamiseen erikoistunut valo- ja videokuvaaja Pyhäjärveltä. Toteutan kuvauksia laajasti Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon sekä Keski-Suomen maakunnissa, mutta tarvittaessa muuallakin Suomessa. 

Rakkaimpiin harrastuksiini kuuluu ulkoilu, retkeily ja ylipäänsä luonnosta nauttiminen yhdessä koirieni kanssa. Myös työssäni kuvaajana suurin inspiraationi lähtee luonnosta ja luonnon tarjoamista ainutlaatuisista hetkistä.

Minun polkuni media-alan osaajaksi on alkanut jo vuosia sitten. Kamera on kulkenut mukanani jo liki 14 vuoden ajan. Tänä aikana olen kehittänyt itseäni tekemisen lomassa niin kuvallisten tarinoiden kertojana, sisällöntuottajana kuin valo- ja videokuvaajanakin. Koirilla on ollut aina vahva osa kaikessa tekemisessäni. Olen aloittanut aikoinaan pienellä digipokkarilla valokuvaamalla hoitokoiriani ja ensimmäistä omaa koiraani Kamua. Kirjoitin vuosien ajan koirablogia opetellen samalla graafisen suunnittelun saloja blogien ulkoasujen parissa. Harrastin koirieni kanssa aktiivisesti, valokuvasin paljon, ja myös videokuvaamiseen kipinä on syttynyt jo hyvin nuorena, kun kuvasin omista koiristani videokoosteita sekä treenivideoita. Vuonna 2015 aloin valokuvaamaan kevytyrittäjänä asiakaskuvauksia ja nyttemmin toimin päätoimisena yrittäjänä. Vuosien saatossa olen rakentanut itselleni tyylin luoda näköistäni sisältöä kuvien ja videoiden muodossa. Intohimoni on tallentaa niitä tunteita, erityisiä kokemuksia ja kohtaamisia, joita saan itse nähdä ympärilläni.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, valmistuin 2022

Media-alan ammattitutkinto, valokuvaaja, valmistuin 2022

Ceppe, Molly ja Kuu

Kolmen paimenen laumaani kuuluu saksanpaimenkoirat Ceppe ja Molly sekä valkoinenpaimenkoira Kuu; parhaat kumppanit ulkoiluun, retkeilyyn ja reissuille. Vaikka Ceppe ja Molly ovatkin iältään jo 11,5v ja 10v, ei kummaltakaan puutu vauhtia tai intoa tekemisestä. Heidän kanssaan eletään kuitenkin jo rauhallisemmin, kun taas Kuu 1v kasvaa kovaa kyytiä kohti vaativampiakin reissuja yhdessä. Minun mielikuvissani seikkailen aina koirieni kanssa. Inspiroidun heistä ja opin jokaisen persoonan kautta aina jotain uuttaa. Tärkeintä minulle on vaalia yhteisiä arvokkaita muistoja ja hetkiä yhdessä; tarjota heidän kaltaisilleen seikkailijoille seikkailijan elämä. ♥